چه افزودنیهایی در خوراک دام استفاده میشود؟
امروزه در صنعت دامداری، افزودنیهای ضروری نسبتاً زیادی برای خوردن دامها استفاده میشود که هرکدام خواص و مزایای ویژه خود را دارند. در زیر کاربردیترین آنها را بهاختصار توضیح میدهیم:
آنزیم:
این مواد مراحل هضم غذا و واکنشهای متابولیکی موجود زنده را سرعت میبخشد.
پروبیوتیکها:
بهبود دستگاه گوارشی و سلامت بیشتر دام، حاصل استفاده از پروبیوتیکها است.
پری بیوتیکها:
این افزودنی در جهت جذب بیشتر آهن، روی، کلسیم و منیزیم بهکار میرود.
سیمبیوتیکها:
ترکیب پروبیوتیکها و پری بیوتیکها منجر به تولید این ماده میشود. افزایش طول عمر باکتریهای مفید بدن دام از وظایف این ماده است.
اسیدی فایرها:
عدم وجود این افزودنی، رشد میکروبهای روده را زیاد میکند.
فیتوبیوتیکها:
از جدیدترین افزودنیهای گیاهی موجود باید به فیتوبیوتیکها اشاره کرد که تقویتکننده سیستم ایمنی و قاتل انگل و میکروب هستند.
ضدعفونیکنندهها:
برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی از انواع مختلف ضدعفونیکننده استفاده میشود.
توکسین بایندرها:
این افزودنی به سموم قارچی اجازه رشد نمیدهند.
آنتیاکسیدانها:
آنتیاکسیدانها به طور طبیعی در ویتامینهای A و E و C وجود دارند که از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری میکنند.
مواد معدنی:
دام و هر موجود زنده دیگری برای بقا به مواد معدنی نیاز دارد.
آمینواسیدها:
تکمیل و کمک به زنجیره ساخت پروتئین در دامها به عهده آمینواسیدها است.
پلت بایندرها:
این مواد بهعنوان ضروریترین خوراک شناخته میشوند؛ همچنین باید دارای استحکام زیادی باشند تا در حین جابهجایی آسیب نبینند.
امولسیفایرها:
ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب به کمک امولسیفایرها یکنواخت میشوند.
ویتامینها:
ویتامینها در میان عناوین بالا شناختهشدهترین هستند که هضم و جذب غذا را بهبود میبخشند و به رشد و انرژی کمک میکنند.